Η διαμαρτυρία των απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Κοινοβουλευτική Αναφορά της επιστολής του Σωματείου Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Περιφέρειας Κρήτης

Στη Βουλή φέρνει την διαμαρτυρία του Σωματείου Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Περιφέρειας Κρήτης ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά σχετική επιστολή του Σωματείου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με την συγκεκριμένη επιστολή, το Σωματείο Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Περιφέρειας Κρήτης ζητάει αφενός να δοθεί λύση στο «οξύμωρο» ότι ενώ από την κατάργηση μνημονιακών μέτρων, προκύπτει αύξηση αποδοχών, αυτή δεν αποδίδεται στον δικαιούχο, αλλά αποτυπώνεται ως προσωπική διαφορά και με τον τρόπο αυτό ο συνταξιούχος χάνει τόσο την τωρινή, αλλά και κάθε μελλοντική αύξηση και αφετέρου να καταργηθεί η προσωπική διαφορά και στην συγκεκριμένη περίπτωση, να δοθεί ισόποσο ποσό, αντισταθμιστικά, μέχρι την κατάργησή της. Ζητάει επίσης από τον ΕΦΚΑ, να καταβάλλει αναδρομικά για τα έτη 2021, 2022 και 2023, τα ποσά που προκύπτουν στις περιπτώσεις επανυπολογιμού στην κύρια σύνταξη.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κα. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: «Αποκατάσταση των αδικιών για τους Απόστρατους Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας».

Ο Βουλευτής, ν. Ηρακλείου ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), καταθέτει προς την κα. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,  αναφορά την επιστολή του Σωματείου Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Περιφέρειας Κρήτης με την οποία ζητούν αφενός να δοθεί λύση στο «οξύμωρο» ότι ενώ από την κατάργηση μνημονιακών μέτρων, προκύπτει αύξηση αποδοχών, αυτή δεν αποδίδεται στον δικαιούχο, αλλά αποτυπώνεται ως προσωπική διαφορά και με τον τρόπο αυτό ο συνταξιούχος χάνει τόσο την τωρινή, αλλά και κάθε μελλοντική αύξηση και αφετέρου να καταργηθεί η προσωπική διαφορά και στην συγκεκριμένη περίπτωση ,να δοθεί ισόποσο ποσό, αντισταθμιστικά, μέχρι την κατάργησή της. Τέλος ζητούν από τον ΕΦΚΑ, να καταβάλλει αναδρομικά για τα έτη 2021, 2022 και 2023, τα ποσά που προκύπτουν στις περιπτώσεις επανυπολογιμού στην κύρια σύνταξη.

Επισυνάπτεται η επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 31/ 7 /2024

Ο καταθέτων Βουλευτής

Μαμουλάκης Χάρης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Ν 4093 - ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ_page-0001.jpgΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Ν 4093 - ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ_page-0002.jpgΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Ν 4093 - ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ_page-0003.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί